Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog

ARTA CULINARA

ARTA  CULINARA

luni, 2 noiembrie 2009

SUFLEURII DELICIOASE SUFLEU DE VINETE CU CARNE

-

s</Azi m-am  gindit sa impartasesc  cu d-voastra  ,doamnelor si domnisoarelor  ,si chiar cu dumneavoastra domnilor ,care iubiti gastronomia .o delicioasa reteta de "SUFLEU DE VINETE CU  CARNE  TOCATA " Pentru   4 portii  avem  nevoie de urmatoarele  ingrediente. 500 gr.  de  cartofii  fainosi  , 2  cepe  , un catel  de usturoi  ,o vinata  mare cca,600 gr.6 linguri de ulei  de masline 375 gr. carne  tocata  mixta  , rozmarin , cimbru , sare  ,piper  , boia de ardei   ,2 rosii carnoase  ,250 ml. lapte ,  4 linguri de amidon  alimentar   ,159 gr. smintina un ou  intreg  , nucsoara .. PREPARAREA   1 ) Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja  .Cind s-au fiert ,se scurge  de apa ,se lasa sa se raceasca  dupa care se curata de  coaja.   2) Spalati  bine vinata dupa care o taiati felii ,pe lung..Prajiti  feliile de vinete  ,in ulei  incins  ,le asezati dupa ce le scoateti de la prajit  ,pe un prosop de hirtie  absorbant  . Se curata ceapa  si usturoiul  ,dupa care se toaca  marunt .In  uleiul  incins  se prajeste ceapa  ,usturoiul si  carnea  tocata , timp de  5 min.  amestecind  continu..Se condimenteaza  cu mirodenii si  verdeturi  dupa  gust . 4 ) Curatati  rosia de  coaja   si  taiati  cartofii si rosia  in  felii subtiri. Incalziti  cuptorul  la 200 de grade C. Puneti intr-o tava  bine unsa  alternant  straturi  suprapuse  de rosii,  vinete  , carne  tocata  si cartofi . 4) Fierbeti  laptele si legatil cu  amidonul  (sau daca nu aveti la indemina  amidon  legati-l c  cu faina  ).Adaugati  smintina si  galbenusul de la  ou .Condimentati  sosul  obtinut  dupa  gust  , cu  nucsoara  , sare  si  piper .  Turnati  sosul  obtinut   ,peste  legume  si carne    ,puneti  tava  in cuptorul  bine  incis  in  prealabil  ,si lasati la cuptor  circa  45 min.  la  foc  potrivit.   Timp  de pregatire  35  min.  , Timp  de  coacere  45 de min..   Calorii / portie  360  .   Ca si  sfat  trufi  . Dupa  terminarea  sufleului   fiindca  se poate  servii si rece  puteti  sa iesiti  la un  picnic  in  " padurea  alaturata  " pe  covorul de frunze ingalbenite  sa ascultatii cintece de  pasarele   si  clipocit de ape  si daca  se poate  in surdina  fermectul  nai  al    marelui  maestru  Gheorghe  Zamfir.                                          

Un comentariu:

  1. As dori din suflet ca reteta sa va placa si sa si o reusiti . fiindca este delicioasa .Fetele mai tinere si in criza de timp o pot folosi cu incredere fiindca se pregateste si usor si repede , nu are calorii multe si nu se depune celulita , pe coapse . si peste tot de altfel .Va doresc pofta mare si sa o puneti in aplicare cit mai multi .

    RăspundețiȘtergere

As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect

Trandafir Rosu Simbol al iubiri

Trandafir  Rosu Simbol  al  iubiri