luni, 2 noiembrie 2009
SUFLEURII DELICIOASE SUFLEU DE VINETE CU CARNE
s</Azi m-am gindit sa impartasesc cu d-voastra ,doamnelor si domnisoarelor ,si chiar cu dumneavoastra domnilor ,care iubiti gastronomia .o delicioasa reteta de "SUFLEU DE VINETE CU CARNE TOCATA " Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente. 500 gr. de cartofii fainosi , 2 cepe , un catel de usturoi ,o vinata mare cca,600 gr.6 linguri de ulei de masline 375 gr. carne tocata mixta , rozmarin , cimbru , sare ,piper , boia de ardei ,2 rosii carnoase ,250 ml. lapte , 4 linguri de amidon alimentar ,159 gr. smintina un ou intreg , nucsoara .. PREPARAREA 1 ) Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja .Cind s-au fiert ,se scurge de apa ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja. 2) Spalati bine vinata dupa care o taiati felii ,pe lung..Prajiti feliile de vinete ,in ulei incins ,le asezati dupa ce le scoateti de la prajit ,pe un prosop de hirtie absorbant . Se curata ceapa si usturoiul ,dupa care se toaca marunt .In uleiul incins se prajeste ceapa ,usturoiul si carnea tocata , timp de 5 min. amestecind continu..Se condimenteaza cu mirodenii si verdeturi dupa gust . 4 ) Curatati rosia de coaja si taiati cartofii si rosia in felii subtiri. Incalziti cuptorul la 200 de grade C. Puneti intr-o tava bine unsa alternant straturi suprapuse de rosii, vinete , carne tocata si cartofi . 4) Fierbeti laptele si legatil cu amidonul (sau daca nu aveti la indemina amidon legati-l c cu faina ).Adaugati smintina si galbenusul de la ou .Condimentati sosul obtinut dupa gust , cu nucsoara , sare si piper . Turnati sosul obtinut ,peste legume si carne ,puneti tava in cuptorul bine incis in prealabil ,si lasati la cuptor circa 45 min. la foc potrivit. Timp de pregatire 35 min. , Timp de coacere 45 de min.. Calorii / portie 360 . Ca si sfat trufi . Dupa terminarea sufleului fiindca se poate servii si rece puteti sa iesiti la un picnic in " padurea alaturata " pe covorul de frunze ingalbenite sa ascultatii cintece de pasarele si clipocit de ape si daca se poate in surdina fermectul nai al marelui maestru Gheorghe Zamfir.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

As dori din suflet ca reteta sa va placa si sa si o reusiti . fiindca este delicioasa .Fetele mai tinere si in criza de timp o pot folosi cu incredere fiindca se pregateste si usor si repede , nu are calorii multe si nu se depune celulita , pe coapse . si peste tot de altfel .Va doresc pofta mare si sa o puneti in aplicare cit mai multi .
RăspundețiȘtergere