miercuri, 11 noiembrie 2009
SUFLEU DE CONOPIDA
marioara-marioara -Pentu ca afara este o vreme destul de mohorita ,mi-am facut putin timp si am mai rasfoit prin colectia mea de retete ,si in mod special ,am ales mai mult retete usoare pe baza de legume fiindca sunt mult mai sanatoase ,pentru organism. Acum o sa va redau reteta de : SUFLEU DE CONOPIDA -Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente : -1 conopida cca. (750 gr.) 350 gr. cartofi ;250 gr. morcovi ; sare si piper 1 ceapa ; 350 gr carne tocata ; 2 linguri de pesmet ; 1 ou , boia dulce ; 2 linguri de ulei ; 30 de gr. faina ;1/4 l de lapte ; 1 leg . de patrunjel . MODUL DE PREPARARE : Se curata conopida si se desface buchetele ; Se curata morcovi si cartofii si se taie in bucati .Se fierbe conopida in apa cu sare 25 min. Dupa circa 10 min se adauga morcovi si cartofi , si se lasa sa fiarba inpreuna cu conopida ,pina la 25 min.Intre timp se curata ceapa si se taie marunt .Apoi se framinta carnea tocata ceapa si oul ,se condimenteaza cu sare ,piper si boia .Se modeleaza din compozitia de carne mici chiftelute care se prajesc pe ambele parti .,aproximativ 5 minute ..Se scurg legumele din apa se lasa sa se stoarca bine intr-o sita ,zeama in care au fiert se pastreaza .Se caleste puti faina in uleiul in care sau prajit chiftelele .Se adauga treptat 1/4 din zeama in care au firt legumele,se mai lasa sa fiarba 5 min.se codimenteaza cu sare si piper.Intrun vas deiena sau ceramica se pune conopida si legumele,chiftelutele in mod alternant,se toarna deasupra sosul obtinut .Se introduce in cuptorul bine incins si se coace aproximativ 15 min. Se toca ptrunjelul marunt si se orneaza sufleul dupa ce este scos din cuptor.VA DORESC POFTA BUNA TUTUROR CELOR CARE DORITI SA O PREPARATI .Este foarte gustoasa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect