Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog

ARTA CULINARA

ARTA  CULINARA

miercuri, 11 noiembrie 2009

CIUPERCILE UN ALIMENT COMPEX


marioara-marioara-Buna seara tuturor iubitorilor de Blog.Ma-m tot gindit ce as mai putea sa adaug ca si titlu  informativ pe linga retetele culinare.Si printre ,hirtiutele mele am gasit  un articol despre ciuperci,cam ce ar trebui sa stim despre ciuperci , si suna in felul urmator: CIUPERCILE -UN  ALIMENT  COMPLEX .-Ciupercile contin intre 84 si 94 %apa si substante minerale cum ar fi:potasiu , fosfor ,fier ,calciu ,cupru , .Pe linga acestea ,in ele se mai gasec:proteine, grasimi ,vitamineleA ,B1, B2, C, D, uleiuri eterice.Deci din punct de vedere al compozitiei ,ciupercile pot fi considerate un aliment complex. Pentru  prepararea lor este bine sa tineti cont de citeva sfaturi .1 Sa se prelucreze in cel mai scurt timp de la cumparare ,fiindca se altereaza si devin toxice.Nu se curata paaria ciupercilor de piele fiindca astfel ii scade valoara nutritiva a mincari preparate .pentru preparare se folosesc numai vase de inox sau emailate  ,iar pentru taiat numai cutite de inox.mentinera culori si prospetimea lor este posibila daca se adauga in apa un virf de cutit de sare de lamiie si o lingurita de sare la un l de apa..Unele ciuperci cu gust iute sau amar se lasa in apa  cca , 3-5 ore ,inainte de ale gati .Intre timp se schimba apa de doua trei ori  astfel se pierde gustul neplacut..Este un lucru care trebuie stiut de fiecare bucatareasa mai ales  cele tinere .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect

Trandafir Rosu Simbol al iubiri

Trandafir  Rosu Simbol  al  iubiri