miercuri, 11 noiembrie 2009
CIUPERCILE UN ALIMENT COMPEX
marioara-marioara-Buna seara tuturor iubitorilor de Blog.Ma-m tot gindit ce as mai putea sa adaug ca si titlu informativ pe linga retetele culinare.Si printre ,hirtiutele mele am gasit un articol despre ciuperci,cam ce ar trebui sa stim despre ciuperci , si suna in felul urmator: CIUPERCILE -UN ALIMENT COMPLEX .-Ciupercile contin intre 84 si 94 %apa si substante minerale cum ar fi:potasiu , fosfor ,fier ,calciu ,cupru , .Pe linga acestea ,in ele se mai gasec:proteine, grasimi ,vitamineleA ,B1, B2, C, D, uleiuri eterice.Deci din punct de vedere al compozitiei ,ciupercile pot fi considerate un aliment complex. Pentru prepararea lor este bine sa tineti cont de citeva sfaturi .1 Sa se prelucreze in cel mai scurt timp de la cumparare ,fiindca se altereaza si devin toxice.Nu se curata paaria ciupercilor de piele fiindca astfel ii scade valoara nutritiva a mincari preparate .pentru preparare se folosesc numai vase de inox sau emailate ,iar pentru taiat numai cutite de inox.mentinera culori si prospetimea lor este posibila daca se adauga in apa un virf de cutit de sare de lamiie si o lingurita de sare la un l de apa..Unele ciuperci cu gust iute sau amar se lasa in apa cca , 3-5 ore ,inainte de ale gati .Intre timp se schimba apa de doua trei ori astfel se pierde gustul neplacut..Este un lucru care trebuie stiut de fiecare bucatareasa mai ales cele tinere .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect