miercuri, 11 noiembrie 2009
DIN BUCATARIA POPOARELOR --SUIEDIA
marioara-marioara -Este un pic cam tirziu ,dar m-am gindit ca nu o sa va suprati daca at-i sti(poate muti si stiu)dar zice o vorba din batrini:citez"doua mincari nu strica dar doua batai da'" Si o sa va descriu reteta de :CLATITE CU NUCA SI SODOU DE VIN de la vecini nostri putin mai departe din SUEDIA.INGREDIENTE PENTRU CLATITE;3 oua , 120 gr. faina . 1 lingura untdelemn (ulei) ,lapte dupa necesitate ,unt pentru copt . PENTRU UMPLUTURA :200 gr. nuci macinate , 30 gr, stafide ,putina scortisoara , si zahar vaniliat , 30 ml. rom . Pentrul sodoul de vin:2 galbenuse , 150 ml de vin alb sec , 50 gr zahar tos si zahar pudra .MODUL DE PREPARARE -Se bat ouale cu sarea si treptat se adauga faina cernuta, laptele si undelemnul .Se bate bine pina se desfac cocoloasele de faina ,apoi se pune aluatul sa se odihneasca . Pentru umplutura ,nucile macinate se amesteca cu stafidele ,scortisoara si zaharul vaniliat . Laptele se fierbe cu zaharul si cu aceasta compozitie se stropeste nuca . se adauga romul ,dupa care se amesteca bine si se lasa sa se raceasca . Intro tigaie se pune putin unt si incepe sa se coaca clatitele subtiri . Acestea dupa ce sau copt se umple cu nuca se ruleaza si se taie in doua ,si se tin la cald .Pentru soldoul de vin : galbenusurile se bat pe abur cu vinul si zaharul pina devine ca si o crema . CClatitele se pudreaza cu zahar praf ,si se servesc cu soldolul de vin fierbinti .POFTA BUNA va doresc daca va incumetati sa le faceti .CA SI NOTA INFORMATIVA - Sa stiti ca sunt foarte gustoase ,tot ce va expun am si facut ,asa ca facetile cu incredere ,sunt de buna calitate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Indrazniti priieteni mei sa le faceti fiindca nu o sa va para rau,sunt delicioase.
RăspundețiȘtergere