sâmbătă, 14 noiembrie 2009
"OARE STIIARI"
marioara-marioara Buna seara tuturor ., am tot rasfoit prin colectiile mele de retete ,si printre hirtiutile adunate in timp am gasit si citeva sfaturi utile si sanatoase as putea spune..Cu toti avem prin bucatarie vase de lut, mostenite de la bunici sau cumparate ,mai recent.Dar in epoca inox-ului si a tigailor de teflon , nu prea avem ocazia sa le si folosim ,asa cum se cuvine . Ne este greu sa credem ca stramosii paharelor de cristal sui al farfuriilor de portelan sunt chiar ulcelele si castroanele de lut .Cu atit mai mult , remarcam diferentele de gust si aroma cind mincarurile sunt pregatite in cuptorul ,cu microunde sau in mod traditional .In schimb ,bunici nostri cunosteau foarte bine toate subtilitatile prepararii"la vatra ".Fie ele vase de lutalb ,rosu , sau cafeniu-pentru fieecare exista o destinatie speciala. De exemplu: cel mai aromat ceai se prepara in ceai de ceramica alba, iar laptele se prinde cel mai bine in ulcioare de lut cafeniu . Vasele de pamint ars S-au folosit mult si de catre vraci si tamaduitori in medicina traditionala . Si in zilele noastre se recomanda pastrarea plantelor uscate si a mirodeniilor in recipiente de lut . Putin stiu ca in zilele noastre eschimosii folosesc argila in alimentatie .Bineinteles nu orice fel de argila , numai argila alba numita "grasimea pamintului " . Deci inca o data se adevereste ca tot ce este venit de la DR> NATURA este leac pentru trup si suflet
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect