sâmbătă, 14 noiembrie 2009
" CEAIURI FIERBINTI"
marioara-marioara Si pentru ca un picut mai devreme am vorbit despre beneficiile olcutelor de lut ,acum va voi dezvalui citeva tehnici de prepararea ceaiurilor . pentru prepararea ceaiului dupa metodele ,chinezesti este necesar un cainic de portelan sau de pamint ,care sa mentina temperatura apei ridicata . Principalele operatii de preparare a ceaiului sunt:Se incalzeste vasul in care trebuie sa fie preparat ceaiul ,turninduse in el putina apa fierbinte ,se clateste cu apa fierbinte dupa care se arunca .In vasul incalzit se introduce o lingurita de ceai pentru fiecare persoana ;se adauga apa fierbinte peste plante (ceai) si se acopera 3 min , dupa care se umple vasul cu apa fierbinte . In acest fel se obtine infuzia de ceai care se poate combina cu sucuri si lichioruri de fructe , lapte ,felii de lamie ,portocale , sau alte fructe ,iar pentru aromatizare mai puternica se foloseste frunza de menta proaspata sau busuioc.. Si acum o sa impartasesc cu D-voastra doua retete , de cai CEAI DE LAMIIE SI PORTOCALA - Intr-un litru de ceai negru (preparat dupa metoda descrisa ) stoarceti o lamiie si o portocala. Inferbintati ceaiul fara sa fiarba indulcitil cu miere de albina sau zaharina . CEAI DE ANANAS CU MIERE -2 linguri cu miere , 2 bucatele de scortisoara si 6 cuisoare se pun la fiert , in jumatate de litru de apa . Se lasa sa fiarba cca. 4 min. . Se adauga 200 ml. suc de ananas si 600 ml. ceai negru fierbinte .Se da in clocot iar dupa ce s-a luat de pe foc se adauga sucul de la 2 lamii. Ca si un mic SFAT Fiindca vine vremea sezonului rece ,doamnelor ,domnilor si domnisoarelor folositil la un ceai dansant.
Etichete:
ananas,
ceai negru,
cuisoar,
portocale,
sare de lamiie,
scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect