luni, 21 decembrie 2009
CHIFTELUTE IN SOS TOMAT
marioara-marioara1 Cred ca pe masa de Craciun sunt bine venite si aceste CHIFTELUTE DIN PIEPT DE PUI CU SOS DE ROSII .. pentru a le prepara avem nevoie de urmatoarele ingrediente:500 gr . piept pui dezosat 1 ceapa . 1 telina mai mica , 2 morcovi , frunze patrunjel 1 legatura, 6 catei de usturoi , 2 feli de pine , 2 oua , 2 linguri de faina , ulei , sare ,piper. PENTRU SOS avem nevoie de urmatoarele ingrediente :1 ceapa ; 3 catei usturoi ; 150 ml. supa de legume ,1 cutie de rosii decojite 200 gr . chefir .2 linguri de orez , 2 fire ceapa verde. Mod de preparare la CHIFTELUTE : Se trece carnea ,telina ceapa ,frunzele de patrunjel ,morcovul si pinea prin masina de tocat ,se adauga sarea ,sau vegeta , piperulsi usturoiul pisat ,si ouale se amesteca bine . Se pune uleiul la incins si cu minile umede se modeleaza chiftelutele care se vor praji pe ambele parti in uleiul incins. Pentru sos :intr-o tigaie se pune la calit ceapa , usturoiul se adauga jumate din supa si orezul Se fierbe la foc mic pina se evapora tot lichidul . Apoi se adauga restul de supa ,100ml. de chefir ,putin piper ., sare si cutia de rosii decojite. Se mai da in clocot pina sosul se ingroasa . Cind sosul este bine legat se adauga chiftelutele si se mai da un clocot . Se orneaza cu patrunjel verde. Se poate servi cu piure de cartofi si garnitura de orez . Va doresc pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Fetelor sa faceti chiftelutele fiindca sunt foarte bune ,si aranjate intr-un vas de yena arata foarte bine pe masa de Craciun
RăspundețiȘtergere