sâmbătă, 5 septembrie 2009
RIGATONI CU TON SI ROSII SI BROCOLII
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrdiente: 300 gr, paste 300 gr, brocolii , 4 lingurii de ulei de madsline , 2 linguri otet aromat sau otet din vin , 1 lingura mustar de Dijon ,piper negru ,5o gr. fileuri de ansoa din conserva , scurse si tocat marunt 200 gr. ton in ulei , scurs si desfacut in bucati ,3 fire de ceapa verde curatate si tocate , 2 rosii coapte de marime medie taiate felii ,2 linguri de patrunjel verde tocat . Brocoli verde , care este cel mai obisnuit astazi , se numeste calbarez , dupa provincia italiana Caslabria , unde a fost cultivat p;rima oara .Se fierbe usor , iar tulpinile coratate dau o textura crocanta minunata acestei salatate apetisante cu paste . " MOD DE PREPARARE " -Se firbe pastele , adaugind brocoli in ultimele 4 min. de fiert. Intre timp , intr-un castron mare se amesteca uleiul ,otetul , mustarul , si putin piper . Se adauga uleiul de la ansoa si de la ton ,apoi fileurile de ansoa , tonul , ceapa verde , rosiile si patrunjelul tocat . S e scurg pastele si brocoli si se amesteca cu sosul de ton .Se servesc calde sau reci cu ciabata sau alta piine italieneasca ( ASRTA NU INSEAMNA CA PITA NOASTRA NU_I LA FEL DE BUNA ) . Mas bucura foarte tare sa le pregatiti si sa-mi spuneti si mie daca va-au placut ,fiindca vi le-am transcris cu mare drag . POFTA MARE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect