Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog

ARTA CULINARA

ARTA  CULINARA

sâmbătă, 5 septembrie 2009

RIGATONI CU TON SI ROSII SI BROCOLII

Pentru  4 portii avem  nevoie de urmatoarele ingrdiente: 300 gr, paste  300 gr, brocolii , 4 lingurii de ulei de madsline , 2 linguri otet  aromat  sau otet din vin ,  1 lingura  mustar de Dijon  ,piper negru ,5o gr. fileuri de  ansoa din  conserva , scurse si tocat marunt  200 gr. ton in ulei  , scurs  si desfacut in bucati  ,3 fire  de ceapa verde  curatate si tocate  , 2 rosii coapte  de marime  medie  taiate felii  ,2 linguri de patrunjel verde tocat . Brocoli  verde , care este  cel mai obisnuit astazi , se numeste calbarez , dupa provincia italiana  Caslabria , unde a fost  cultivat   p;rima  oara .Se fierbe  usor , iar tulpinile  coratate  dau o textura  crocanta  minunata acestei  salatate apetisante  cu paste .                                        "  MOD  DE  PREPARARE  " -Se firbe  pastele , adaugind  brocoli  in ultimele 4 min. de fiert. Intre  timp , intr-un  castron mare se amesteca uleiul ,otetul , mustarul , si putin piper . Se adauga  uleiul  de  la ansoa  si de la ton  ,apoi fileurile  de ansoa , tonul , ceapa verde , rosiile  si patrunjelul  tocat . S e scurg pastele  si brocoli  si se  amesteca cu  sosul de ton  .Se servesc calde sau reci  cu ciabata sau alta piine italieneasca ( ASRTA NU INSEAMNA  CA PITA NOASTRA NU_I LA FEL DE BUNA ) .  Mas  bucura foarte tare sa le pregatiti si sa-mi spuneti si mie daca va-au placut  ,fiindca vi le-am   transcris cu mare drag .    POFTA MARE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect

Trandafir Rosu Simbol al iubiri

Trandafir  Rosu Simbol  al  iubiri