Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog

ARTA CULINARA

ARTA  CULINARA

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

O RETETA DE DESERT-TORT DE MERE CU CREMA DE VIN


INGREDIENTE PENTRU 12 portii.-Pentru suport :4foi de placinta din comert ,o lingura de faina .Pentru blatul de tort  cuciocolata :5 oua ,un praf de sare , 150 gr. zahar ,  un  praf de copt , 3 linguri  de cacao.Pentru crema si decor :2 linguri de amidon,zeama de la 2 lamii , 499 ml. vin alb ,3 galbenuse de ou,6o gr, zahar  8 foi de gelatina alba  ,olingurita esenta de rom,600 gr. frisca ,6  mere ,3 linguri de dulceata de caise ,un pachetel  de glazura  pentru tort (Tortenguss)se gasestein supermarchet.. Va mai  trebuie :o forma cu diametrul  de 24 cm., grasime si pergament . SUPORTUL  :Incalziti  cuptorul  la 225 gr. Puneti  foile de  placinta  , una peste cealalta , presarind intre ele  ,putina faina.asezatile ,apoi intr-o  forma ,taindule marginile astfel  incit  sa se incadreze  perfect.Acoperiti cu o foaie de pergament si coaceti 15 min.Reduceti temperatura  cuptorului  la 200 de gr.Aplicati pergamentul pe mrginile  ,formei si ungeti cu grasime.Separati galbenusurile de albusuri .Bateti spuma albusurile .Amestecati galbenusurile ,zaharul si zaharul vaniliat ,pina obtineti  o compozitiie cremoasa .Adaugati apoi faina , praful de copt  si praful de cacao  si amestecati .Se amesteca apoi cu 1/3  din albusuri .Restul de albus  se adauga la sfirsit ,Se umple forma cu aceasta  compozitie ,forma de copt se niveleaza  ,si se da la copt 25 de min.. dupa ce  sa copt se rastoarna  pe  o p,lanseta  si se lasa la  racit  apoi se taie pe jumatate, CREMA  -Se amesteca  amidonul  cu zeama  de lamie  si apoi se bate  spuma cu  vinul alb galbenusurile  si zaharul. Gelatina se lasa inmuiata 3 minute in rom  , apoi  se dizolva   la  foc mic . Se  adauga  peste crema cu vin  si se lasa la rece 30 de min..se bate  frisca  si apoi  se toana  peste crema  partial  intarita ,Se curata  merele  de coaja  se taie in 8  si se scot  simburi ,apoi se oparesc  8 min, in apa clocotita .PREGATIREA;: -Se incalzeste  dulceata  si se intinde peste  foile  de placinta . Se  aseaza deasupra  prima jumatate a blatului  si se unge  cu jumatate din cantitatea de crema .Se aseaza a doua jumatate  de blat  si se unge  cu restul  de crema . Se orneaza cu felii de mar .Deasupra se toarna glazura din pachet  ,preparata conform instructiunilor de pe pachet..  Timp  de preparare 50 de min.  ; Timp de coacere 40 de min. Timp de racire 30 de min   NOTA : .   Reteta   o am in colectia mea de retete   adunate in timp de citiva ani  buni  ,toate retetele pe care vi le daruiesc cu  mare  drag   le-am si pus in practica  si sunt  delicioase  ,

Un comentariu:

  1. Sper ca daca va hotariti sa faceti reteta sa va si placa fiindca garantat este delicioasa si vo recomand ,cu mare caldura fiindca ,este delicioasa

    RăspundețiȘtergere

As dori din suflet ca fiecare dintre dumneavoastra care ajungeti sa-mi vizitati blogul sa si puneti in practica ceia ce lecturati ffindca ,totul este natural si cu mare efect

Trandafir Rosu Simbol al iubiri

Trandafir  Rosu Simbol  al  iubiri