sâmbătă, 7 noiembrie 2009
O RETETA DE DESERT-TORT DE MERE CU CREMA DE VIN
INGREDIENTE PENTRU 12 portii.-Pentru suport :4foi de placinta din comert ,o lingura de faina .Pentru blatul de tort cuciocolata :5 oua ,un praf de sare , 150 gr. zahar , un praf de copt , 3 linguri de cacao.Pentru crema si decor :2 linguri de amidon,zeama de la 2 lamii , 499 ml. vin alb ,3 galbenuse de ou,6o gr, zahar 8 foi de gelatina alba ,olingurita esenta de rom,600 gr. frisca ,6 mere ,3 linguri de dulceata de caise ,un pachetel de glazura pentru tort (Tortenguss)se gasestein supermarchet.. Va mai trebuie :o forma cu diametrul de 24 cm., grasime si pergament . SUPORTUL :Incalziti cuptorul la 225 gr. Puneti foile de placinta , una peste cealalta , presarind intre ele ,putina faina.asezatile ,apoi intr-o forma ,taindule marginile astfel incit sa se incadreze perfect.Acoperiti cu o foaie de pergament si coaceti 15 min.Reduceti temperatura cuptorului la 200 de gr.Aplicati pergamentul pe mrginile ,formei si ungeti cu grasime.Separati galbenusurile de albusuri .Bateti spuma albusurile .Amestecati galbenusurile ,zaharul si zaharul vaniliat ,pina obtineti o compozitiie cremoasa .Adaugati apoi faina , praful de copt si praful de cacao si amestecati .Se amesteca apoi cu 1/3 din albusuri .Restul de albus se adauga la sfirsit ,Se umple forma cu aceasta compozitie ,forma de copt se niveleaza ,si se da la copt 25 de min.. dupa ce sa copt se rastoarna pe o p,lanseta si se lasa la racit apoi se taie pe jumatate, CREMA -Se amesteca amidonul cu zeama de lamie si apoi se bate spuma cu vinul alb galbenusurile si zaharul. Gelatina se lasa inmuiata 3 minute in rom , apoi se dizolva la foc mic . Se adauga peste crema cu vin si se lasa la rece 30 de min..se bate frisca si apoi se toana peste crema partial intarita ,Se curata merele de coaja se taie in 8 si se scot simburi ,apoi se oparesc 8 min, in apa clocotita .PREGATIREA;: -Se incalzeste dulceata si se intinde peste foile de placinta . Se aseaza deasupra prima jumatate a blatului si se unge cu jumatate din cantitatea de crema .Se aseaza a doua jumatate de blat si se unge cu restul de crema . Se orneaza cu felii de mar .Deasupra se toarna glazura din pachet ,preparata conform instructiunilor de pe pachet.. Timp de preparare 50 de min. ; Timp de coacere 40 de min. Timp de racire 30 de min NOTA : . Reteta o am in colectia mea de retete adunate in timp de citiva ani buni ,toate retetele pe care vi le daruiesc cu mare drag le-am si pus in practica si sunt delicioase ,
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Sper ca daca va hotariti sa faceti reteta sa va si placa fiindca garantat este delicioasa si vo recomand ,cu mare caldura fiindca ,este delicioasa
RăspundețiȘtergere